Burgemeester Heerlen zet geen handtekening onder politiebeleidsplan

Gepubliceerd op 15/03/2023 om 13:21
Laatst bewerkt op 15/03/2023 om 14:07

Burgemeester Roel Wever van Heerlen gaat geen handtekening zetten onder het Politiebeleidsplan voor de komende jaren. Het plan zou niet uitvoerbaar zijn.

De burgervader laat in een reactie aan 1Limburg weten dat hij zich wel kan vinden in de inhoud van het plan, maar dat door een ernstig tekort aan agenten de plannen niet uitvoerbaar zijn. Op deze manier wil hij een duidelijk signaal afgeven. Hij verwacht overigens niet dat veel collega's zijn voorbeeld gaan volgen.

In het Politiebeleidsplan worden de ambities van het Limburgse politiekorps geformuleerd. Echter door het gebrek aan politiemensen is het gewoon niet te doen om de jeugd- en cybercriminaliteit aan te pakken. Ook voor de aanpak van ondermijning ontbreekt het volgens Wever aan agenten. Als er gekeken worden naar de norm dan komt Heerlen volgens de burgervader zo'n 50 politieagenten tekort.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties