Burgemeester gaat situatie na rellen nog bekijken

Gepubliceerd op 28/11/2023 om 09:32
Laatst bewerkt op 28/11/2023 om 09:56

Of in de toekomst nog MVV-supporters welkom zijn in het Parkstad Limburg Stadion in volgens burgemeester Petra Dassen nog onduidelijk. Zondag liep het wederom uit de hand tijdens de altijd beladen derby tussen Roda JC en MVV.

In een reactie aan 1Limburg liet de burgemeester weten: "We gaan nu eerst analyseren welke besluiten we naar de toekomst willen nemen. De kans om te laten zien dat je in een leuke sfeer in het stadion een derby kunt spelen, is niet gegrepen", blikt Dassen nu terug. De aanhang van MVV was de laatste jaren niet welkom in Kerkrade vanwege spanningen tussen de supportersgroepen.

Na lang wikken en wegen werd er groen licht gegeven voor de komst van 500 supporters uit Maastricht. Ondanks de inzet van een groot aantal agenten ging het toch mis. Enkele relschoppers uit Maastricht vernielden de toiletten waardoor een deel van het stadion zonder water kwam te zitten. Ook werden er stoeltjes van de tribune gesloopt. Zondag werden al tien hooligans gearresteerd. De politie gaat er echter vanuit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties