Buitenringmoord: Landgravenaar (37) vrijgelaten, vijf verdachten langer vast

Gepubliceerd op 17/02/2023 om 16:31
Laatst bewerkt op 17/02/2023 om 17:29

In de zaak van de moord op Keyvan Pishbin (29), die in mei 2021 naast de Buitenring in Hoensbroek werd doodgeschoten, is een verdachte man uit Landgraaf vrijgelaten. Vijf andere onlangs gepakte verdachten uit Heerlen en Nuth moeten wel veertien dagen langer in de cel blijven. Dat heeft de rechter-commissaris besloten, bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

Het vastzittende vijftal bestaat uit een 21-jarige man en een 30-jarige man uit Heerlen en een 24-jarige man uit Nuth. Al eerder, op dinsdag 31 januari, werden in Maasmechelen de andere twee verdachten van 25 en 27 jaar uit Heerlen gearresteerd en inmiddels overgeleverd. In de zomer van 2021 werden al eens vier verdachten aangehouden, die vrij snel daarna weer werden vrijgelaten. Dit betroffen andere personen dan de onlangs aangehouden mannen.

In deze zaak zijn nu dus in totaal tien verdachten. De recherche vermoedt dat het motief voor de moord een afrekening in de drugsscene is geweest. Keyvan Pishbin, een eerder veroordeelde drugsbaas, was op 2 mei 2021 vanuit zijn woonplaats Aken met een vriend naar Breda gereden om daar iemand te treffen, en op de terugweg raakten de twee betrokken bij een ongeval in Brunssum.

Volgens de politie was die aanrijding waarschijnlijk in scene gezet. Een voor Pishbin rijdende truck remde zo hard dat een aanrijding onvermijdelijk was. Om de schade af te handelen reden de Akenaar en zijn vriend achter de truck aan naar de Schuureikenweg.

Onderweg belde de man uit Aken de politie om hulp, maar voor die kon komen stopte er een witte Volkswagen Golf en werd Keyvan Pishbin doodgeschoten. Alle andere betrokkenen, behalve de eveneens aanwezige vriend van het slachtoffer, sloegen op de vlucht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties