Buitenringmoord: drie mannen moeten langer in cel blijven

Gepubliceerd op 12/09/2023 om 16:30
Laatst bewerkt op 12/09/2023 om 16:42

In de zaak van de moord op Kayvan Pishbin (29), die in mei 2021 naast de Buitenring in Hoensbroek werd doodgeschoten, moeten drie mannen uit Heerlen en Nuth langer in voorarrest blijven. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag besloten tijdens een tussentijdse zitting.

Het gaat hier om vermeend schutter Achraf S. - die ook verdacht wordt van drugshandel - , zijn schoonbroer Younes T. en Nuthenaar Bilal L.. Er zijn nog meer mensen als verdachten aangemerkt in de zaak van de dodelijke schietpartij, maar die zijn (nog) op vrije voeten. De recherche vermoedt dat het motief voor de moord een afrekening in de drugsscene is geweest.

Kayvan Pishbin, een eerder veroordeelde drugsbaas, was op 2 mei 2021 vanuit zijn woonplaats Aken met een vriend naar Breda gereden om daar iemand te treffen, en op de terugweg raakten de twee betrokken bij een ongeval in Brunssum.

Volgens de politie was die aanrijding waarschijnlijk in scene gezet. Een voor Pishbin rijdende truck remde zo hard dat een aanrijding onvermijdelijk was. Om de schade af te handelen reden de Akenaar en zijn vriend achter de truck aan naar de Schuureikenweg.

Onderweg belde de man uit Aken de politie om hulp, maar voor die kon komen stopte er een witte Volkswagen Golf en werd Kayvan Pishbin doodgeschoten. Alle andere betrokkenen, behalve de eveneens aanwezige vriend van het slachtoffer, sloegen op de vlucht.

In de moordzaak-Pishbin is op 29 november een volgende zitting tegen de drie verdachten die in voorarrest zitten. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties