Brunssumse rapper mag rechtszaak thuis afwachten

Gepubliceerd op 3/11/2021 om 15:46
Laatst bewerkt op 3/11/2021 om 17:02

De van autodiefstal verdachte Brunssumse rapper Kerron mag zijn rechtszaak thuis afwachten. Hij wordt donderdag vrijgelaten hoewel er nog twee grote zaken tegen hem lopen. 

Jerlonny P., zoals de Brunssummer in het echt heet, zou in mei in Voerendaal een auto gestolen hebben en in juni in Urmond. Volgens justitie gebeurde dat op professionele wijze. Het is niet voor het eerst dat de Brunssummer verdacht wordt van autodiefstal, zo blijkt uit zijn strafblad. Op het moment loopt ook nog het hoger beroep van een autodiefstal die hij voor de zogenoemde ' Parkstadbende'  zou hebben verricht. 

Ook zou Jerlonny in Brunssum het busje gestolen hebben dat werd gebruikt om advocaat Derk Wiersum in Amsterdam te observeren. De advocaat werd later vermoord. Justitie denkt dat Jerlonny bij de organisatie van de moord betrokken was. Dat onderzoek loopt nog. 

Advocaat Tarkan Kocabas laat aan 1Limburg weten blij te zijn met de beslissing van de rechtbank. 'Natuurlijk, hij heeft een strafblad van meerdere kantjes. Maar hij heeft één diefstal bekend, voor de andere moeten nog getuigen worden gehoord. Dat is dus niet bewezen'.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties