Brunssumse oktoberfeesten weer afgelast

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/09/2021 om 09:11
Laatst bewerkt op 15/09/2021 om 10:52

De Brunssumse oktoberfeesten kunnen ook dit jaar vanwege de coronaproblematiek niet doorgaan. Dat heeft de organisatie dinsdag besloten na de persconferentie van premier Mark Rutte. 

Het hing volgens het bestuur van de feesten al een beetje in de lucht, maar toch voelt het weer heel pijnlijk: de Brunssumse Oktoberfeesten kunnen voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden. Met een maximale capaciteit van 75 procent en al om middernacht moeten stoppen is het niet mogelijk om een rendabel feest te organiseren.

Nu worden de pijlen gericht op een editie in het najaar van 2022. Dan staan de feestelijkheden gepland voor 28, 29 en 30 oktober. 

In Sittard gaan de oktoberfeesten wel door, hetzij in een afgeslankte vorm en onder de naam Wiesnfest.

In plaats van de grote feestpaviljoens is gekozen voor een open-air wiesnfest met twee grote overkappingen waardoor er toch zes dagen lang genoten kan worden van de feestmuziek en de daarbij behorende sfeer. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal bezoekers per dag beperkt. Ook de parades en de schutterij- en gildenoptochten komen te vervallen.

Naast het grote feestterrein op de schootsvelden in Sittard wordt een kermis geplaatst. De kaartverkoop voor het wiesnfest gaat vrijdag 24 september om 16.00 uur van start. Voor een bezoek aan de kermis worden geen entreegelden gevraagd.

Advertenties