Brunssumse huisarts 'uitgedokterd'

Gepubliceerd op 24/04/2024 om 14:19
Laatst bewerkt op 24/04/2024 om 15:00

De Brunssumse huisarts Sebastiaan van P. mag zijn beroep niet meer uitoefenen. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

De 55-jarige Brunssumer werd onlangs in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor verkrachting van vier patiëntes. Omdat de man niet bij de zitting aanwezig was is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Van P zit Inmiddels zit in de cel. Hij heeft zichzelf bij de politie gemeld. De man is inmiddels wel in cassatie gegaan tegen de veroordeling. 

Het gerechtshof legde hem eerder een beroepsverbod op van 14 jaar. Het tuchtcollege gaat nu nog een stap verder en zegt dat hij nooit meer aan de slag mag als dokter.

Tegen de man lopen nog diverse zaken wegens grensoverschrijdend gedrag. Ook hiervoor zal de voormalige huisarts zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties