Brunssums echtpaar en zus veroordeeld voor shouldering

foto: iStock
Gepubliceerd op 15/03/2023 om 11:42
Laatst bewerkt op 15/03/2023 om 13:55

Een Brunssums echtpaar en hun zus uit Heerlen zijn door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen variërend van twee tot vier jaar. Het drietal moest zich verantwoorden voor 65 gevallen van het zogenaamde 'shouldering'. 

Volgens Justitie werden de dochters van de verdachten ingezet om de pincode af te kijken bij de vaak oudere slachtoffers. Vervolgens werd de pinpas gestolen en geld van de rekening gehaald. Ook hierbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van één van de kinderen. Het trio maakte op deze manier vaak duizenden euro's buit.

De praktijken van de verdachten zijn in een aantal gevallen vastgelegd op de bewakingscamera's van winkels. De dochters werden door het Openbaar Ministerie niet vervolgd omdat er sprake was van criminele uitbuiting door hun ouders. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties