Brunssumer voor de rechter wegens geweld tegen boa's

Gepubliceerd op 17/04/2023 om 14:49
Laatst bewerkt op 17/04/2023 om 15:13

Een 29-jarige man uit Brunssum moet zich woensdag verantwoorden voor de mishandeling, bedreiging en belediging van twee boa's van de gemeente Sittard-Geleen.

De buitengewone opsporingsambtenaren werden onlangs met een honkbalknuppel geslagen toen zij een brief van de gemeente aan de Brunssumer overhandigden. Vervolgens bedreigde de man de boa’s en beledigde hij ze bovendien. De man werd op 11 april aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris en dankzij snelrecht staat hij een week later voor de politierechter.

Politie en het Openbaar Ministerie maakten afspraken om geweld tegen personen met een publieke taak eenduidig, effectief en snel af te kunnen handelen. Deze zaken krijgen hoge prioriteit en er wordt zo veel mogelijk lik-op-stukbeleid toegepast. Ook kan het Openbaar Ministerie hogere straffen eisen dan in reguliere zaken.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties