Brunssumer gearresteerd in grote drugszaak Parkstad

foto © ZO-NWS | Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 27/08/2021 om 12:02
Laatst bewerkt op 27/08/2021 om 12:30

Een 29-jarige man uit Brunssum is woensdag in Geleen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige georganiseerde drugshandel vanuit Parkstad.

De grote drugsvondst in een loods in Landgraaf waar op 12 augustus 47 kilo cocaïne werd aangetroffen, waar ZO-NWS al eerder over berichtte, wordt aan dezelfde organisatie toegeschreven.

Tijdens dit onderzoek werden op 12 augustus 10 kilo cocaïne in een auto aangetroffen en twee verdachten uit Oirsbeek en Kroatië aangehouden. De in totaal drie verdachten zitten achter slot en grendel. 

 In het onderzoek is in totaal ook ruim 2 miljoen euro aan contant geld en eigendommen in beslag genomen. Afgelopen woensdag werden nog drie panden in Brunssum, twee in Heerlen en eentje in Oirsbeek doorzocht.

Daarbij werd onder andere afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties