Brunssum wil vertrouwensband met jeugd

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 18/01/2023 om 11:10
Laatst bewerkt op 18/01/2023 om 11:30

De gemeente Brunssum gaat proberen een betere vertrouwensband op te bouwen met de jongeren in de gemeente. Ook wordt er gekeken of er een jeugdhonk gerealiseerd kan worden.

Daarvoor wordt een beroep gedaan op de stichting De Positieve Stad. De bedoeling is dat diverse bewonersgroepen met elkaar verbonden worden, waarbij het betrekken van de soms overlastgevende jongeren en het stimuleren van hun ontwikkeling centraal staat.

Een aantal jongeren geeft aan zich te vervelen doordat er te weinig voor hen te doen is. Vaak leidt die verveling tot ongewenst gedrag. Zo zijn er in de afgelopen 1,5 jaar diverse incidenten
geweest waar jongeren voor veel overlast hebben gezorgd. Deze overlast heeft geresulteerd in een kloof tussen jongeren en buurtbewoners en de situatie dreigt op een aantal plekken te escaleren.

De stichting probeert met de gemeente jongeren en buurtbewoners weer bij elkaar te laten komen en begrip voor elkaars situatie te bewerkstelligen. Wijkagenten, boa’s, de
straatcoaches en het jongerenwerk zijn al op de hoogte van de aanpak en zijn betrokken geweest bij het tot stand komen van dit voorstel dat in de eerstvolgende raadsvergadering wordt besproken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties