Brunssum telt meeste jongeren met suïcidale gedachten

foto: iStock
Gepubliceerd op 1/03/2024 om 09:21
Laatst bewerkt op 1/03/2024 om 10:42

In Brunssum woont procentueel gezien, in vergelijking met de overige gemeenten in Parkstad, het grootste aantal jongeren tussen de 10 en 20 jaar dat weleens suïcidale gedachten heeft. Dat blijkt uit de nieuwe Gezondsheidsatlas van de GGD Zuid-Limburg. 

In Brunssum gaat het om 21 procent. Voor heel Limburg geldt 17,8 procent. In de Parkstad-gemeenten verschillen die percentages nogal. In Heerlen heeft 15,8 procent van de jongeren "zo nu en dan" suïcidale neigingen.


In Landgraaf is dat aantal 17,8 procent, terwijl Kerkrade iets lager ligt qua cijfers. De gemeente Beekdaelen telt volgens de Zuid-Limburgse GGD 14,8 procent aan jongeren met suïcidale klachten, Simpelveld komt uit op 14 procent.

De gedachten aan zelfdoding door jongeren en mentale problematiek staan hoog op de agenda bij de GGD Zuid-Limburg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties