Breuk in rioolleiding bij Schinnen

foto: Waterschap Limburg
Gepubliceerd op 3/04/2024 om 12:46
Laatst bewerkt op 4/04/2024 om 11:03

In het natuurgebied nabij Kasteel Terborgh in Schinnen is een rioolpersleiding kapot gegaan. Hierdoor stroomt afvalwater het omliggende gebied en ook de Geleenbeek in.

De breuk is ontstaan door afkalving van de oever van de Geleenbeek, waardoor de leiding is verschoven en geknikt. 

Dat heeft Waterschap Limburg woensdag rond 11.30 uur bekendgemaakt. Hoeveel rioolwater er in de Geleenbeek terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. Daarom ook de dringende oproep aan wandelaars en recreanten om weg te blijven van de Geleenbeek. Ook wordt stellig afgeraden om honden te laten zwemmen in de Geleenbeek tussen Schinnen en de monding van de Geleenbeek in de Maas bij Stevensweert. Mogelijk is er ook last van stankoverlast. 

De persleiding wordt zo snel mogelijk gerepareerd om de gevolgen voor mens en milieu zo beperkt mogelijk te houden. Ook vannacht is het waterschap bezig geweest met het afvoeren van het rioolwater. Het gaat om zeven vrachtwagens die elk een capaciteit van 30 kuub hebben. Wanneer de problemen precies verholpen zijn, is niet bekend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties