Bouwwerkzaamheden in Schimmert stilgelegd vanwege dassenburcht

foto: iStock
Gepubliceerd op 21/06/2024 om 10:17
Laatst bewerkt op 21/06/2024 om 11:54

De bouwstart van de volgende fase van Centrumplan III in Schimmert gaat vanwege een bewoonde dassenburcht vertraging oplopen. De dassenburcht werd aangetroffen tijdens de voorbereidende werkzaamheden om het gebied bouwrijp te maken.

Wethouder Henk Reijnders, portefeuillehouder Wonen in de gemeente Beekdaelen, zegt dat mogelijkheden worden bekeken om de dassen te verplaatsen naar een andere burcht buiten de kern. Tot die tijd moeten alle werkzaamheden in het plangebied worden gestaakt, De start van de bouw in dit gebied stond gepland voor oktober. Als gevolg van de vertraging zal ook de inschrijving voor de woningen en kavels later van start gaan.

Onlangs werden op een vlakbij gelegen locatie in Schimmert zes woningen van het zogeheten Centrumplan III opgeleverd. Bij de gemeente zijn inmiddels vragen binnengekomen over de verkeersdrukte en parkeerdruk rondom de Weidestraat waar ook de plaatselijke supermarkt ligt. De gemeente is hierover in gesprek met bewoners en de aannemer.

Lees ook: Eerste woningen Centrumplan III in Schimmert opgeleverd

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties