Boschstraat afgesloten na gesprongen waterleiding

foto: iStock
Gepubliceerd op 25/03/2022 om 13:54
Laatst bewerkt op 25/03/2022 om 15:59

De Boschstraat in Brunssum is tot en met maandag dicht vanwege een groot gat in het wegdek. Dat ontstond na een gesprongen hoofdwaterleiding donderdagavond.

Het water liep vervolgens een woning aan de Bouwbergstraat binnen. De brandweer van de kazerne Schinveld werd opgeroepen om het water weg te pompen. Door het lek kwam een aantal bedrijven en woningen in de omgeving zonder water te zitten. 

Door het vele water spoelde de grond weg en ontstond er vervolgens een groot gat in de weg. Waarom de hoofdwaterleiding was gesprongen is niet bekend.

De waterleiding werd zo snel mogelijk gerepareerd zodat de bedrijven en de woningen vrijdagmiddag weer leidingwater hadden. De reparatie van de weg gaat meer tijd in beslag nemen. Daarom blijft de straat nog tot en met maandag afgesloten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties