Bol van het museum krijgt grondige opknapbeurt

foto: Discovery Museum Kerkrade
Gepubliceerd op 20/04/2023 om 12:36
Laatst bewerkt op 20/04/2023 om 13:49

De bol van het Discovery Museum in Kerkrade krijgt een grondige opknapbeurt. De bolvormige constructie aan de Stationstraat wordt inmiddels al in de stijgers gezet.

De bol waarin sinds 2015 het Aardetheater van het museum gevestigd is is door de jaren heen fors aangetast en ziet niet meer zo fraai uit. Hierin komt nu verandering zodat ook de buitenkant van het museum er tip top uitziet voordat de feestelijkheden in het kader van het 25-jarige jubileum van het museum in juni van start gaat.

Daar waar nodig is wordt de karakteristieke bol opgeknapt en vervolgens van meerdere lagen verf voorzien. De opknapbeurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade. De gemeente gaat ook nog een innovatief element aan de buitenzijde van de bol toevoegen waardoor het Discovery Museum als stadsentree en echte eyecatcher gaat worden.

Het museum maakt binnenkort het programma voor het jubileumfeest bekend.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties