Bloemen, t-shirts en ballen gestolen van herdenkingsplek dode Gino

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/06/2022 om 13:05
Laatst bewerkt op 15/06/2022 om 14:03

Onbekenden hebben vanaf de herdenkingsplaats voor de vermoorde Gino van der Straeten (9) in de Kerkraadse wijk Chevremont in de afgelopen week spullen als ballen, t-shirts en bloemen gestolen. Dat laat de familie weten. 

Op de herdenkingsplek bij het speeltuintje waar Gino voor het laatst levend werd gezien bij de Zonstraat-Hertogenlaan, werden - ook tijdens de stille tocht afgelopen woensdag - vele bloemen, knuffels, voetballen en andere spulletjes neergelegd voor het eerste vermiste en daarna in Geleen dood gevonden jongetje. 

Verschillende mensen hebben volgens een woordvoerster van de familie van Gino hier in de voorbij tijd spullen gestolen. "Triest genoeg is dat zo. Er is van alles verdwenen: een voetbalshirt, een shirt met het gezicht van Gino erop is weg, er lagen meer voetballen maar er zijn er ook verdwenen en er is een mevrouw gezien die roosjes uit de naam 'Gino' heeft zitten plukken daarna in haar tas heeft gepropt." 

De herdenkingsplek, een ware bloemenzee met vele andere spulletjes, wordt woensdag opgeruimd. De spullen zullen worden overgedragen aan de familie van Gino van der Straeten. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties