Bijvangst voor justitie: helpers gevluchte moordverdachte Zouo A. actief in drugshandel

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 23/12/2021 om 16:10
Laatst bewerkt op 23/12/2021 om 16:16

De twee mannen uit Heerlen en Sittard die maandag werden gearresteerd omdat zij de van moord verdachte Zouo A. hielpen op zijn vlucht, worden ook verdacht van drugshandel. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters donderdag tegenover ZO-NWS.

“Tijdens de zoektocht naar de voortvluchtige verdachte, kwamen beide mannen uit Heerlen en Sittard bij ons in beeld en bleek dat zij zich tevens met drugshandel bezighielden. Dit feit en het helpen bij de vlucht zal later op hun dagvaarding worden gezet”, legt Peters desgevraagd verder uit aan deze omroep. 

De aanhouding van Zouo A. gebeurde door de Duitse politie op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in een woning in het Duitse Wassenberg. De dertigjarige man wordt ervan verdacht dat hij op 13 november in een woning aan de Elandstraat in de Heerlense wijk Heksenberg Frank van der Schrier (51) neerschoot. Die overleed een dag later in het ziekenhuis. 

Zouo A. zit op dit moment vast in de gevangenis van Aken. Hier wacht hij op zijn overlevering aan Nederland. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties