Bijeenkomst over schooltuinen de Vlieger Heerlen

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/05/2023 om 10:24
Laatst bewerkt op 17/05/2023 om 13:39

Aansluitend op de Week van de schooltuin vindt op 12 juni een inspiratiebijeenkomst plaats in basisschool de Vlieger in Heerlen. De bijeenkomst staat in het teken van schooltuinen en voedselbosjes.

De organisatie is in handen van IVN Natuureducatie en Jong Leren Eten. Iedereen die op het terrein van onderwijs, gezondheid, klimaat en natuur actief is, is tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom. Schooltuinen worden in sommige Nederlandse gemeenten al meer dan 100 jaar ondersteund, terwijl het schooltuinieren in andere gemeenten nog in de kinderschoenen staat. Zeker in deze tijd is het van groot belang dat kinderen gezond eten. Onderzoek laat zien dat aandacht voor gezonde voeding en voedselproductie op school leidt tot een gezonder eetpatroon. En wat is er dan leuker dan dat kinderen dat zelf doen. Zo leren zij de planten kennen en hoe deze na het oogsten moeten worden bereid.

Aanmelden kan tot dinsdag 6 juni door het invullen van dit formulier.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties