Bezwaar tegen weghalen op- en afritten

foto © ZO-NWS | Tom Janssen
Gepubliceerd op 4/10/2021 om 11:19
Laatst bewerkt op 4/10/2021 om 16:34

Door een bezwaar tegen het verwijderen van de inmiddels gesloten op- en afritten van de A76 bij Schinnen gaat het aanpakken van de verkeersveiligheid in Schinnen mogelijk later van start.

De gemeente Beekdaelen heeft plannen ontwikkeld om de verkeersproblematiek rond Hegge, nagelbeek en Nutherweg aan te pakken. Door de openstelling van de Buitenring en de Turborotonde bij Nuth is de verkeersoverlast toegenomen. Vooral fietsers ondervinden overlast van het gemotoriseerde verkeer dat nu moet omrijden om de autosnelweg op te kunnen.

Eén bewoner is het volgens De Limburger niet eens met al dat omrijden en vindt dat de op- en afritten in Schinnen weer open moeten en is daarom een bezwaarprocedure gestart. Toch hoopt verantwoordelijk wethouder Jos Timmermans dat een deel van de voorbereidende werkzaamheden al gedaan kunnen worden. Op deze manier kan de vertraging voor de aanleg van het dubbele fietspad en enkele maatregelen voor wateroverlast beperkt worden.

De wethouder verwacht dat de overlast van het verkeer gaat afnemen als enkele straten worden aangepast tot 30 kilometerzone. Op deze manier wordt het verkeer ontmoedigd om door de woonkernen te rijden in plaats van de Buitenring te gebruiken.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties