Bewoners Schatkisthof waarborgen monumentale karakter

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 25/08/2022 om 09:58
Laatst bewerkt op 25/08/2022 om 10:17

De bewoners van de voormalige basisschool St. Eligius en Schatkist in Schinveld pakken zich samen. Met de oprichting van Vereniging de Schatkisthof, vernoemd naar het pand zelf, moet het monumentale karakter van het gebouw gewaarborgd worden. 

Dinsdag werd de oprichting bekrachtigd ten overstaan van de notaris en in aanwezigheid van  burgemeester Eric Geurts.

Het gebouw, dat uit 1932 dateert, werd in 1999 ingeschreven als rijksmonument. Enkele jaren nadat de basisschool haar deuren sloot werd het gebouw verkocht om er 7 woningen in te bouwen. Het project werd gerealiseerd met financiële steun van de Provincie, de voormalige Gemeente Onderbanken en IBA Parkstad.

Met de aankoop van een woning in het pand zijn de bewoners een verplichting aangegaan tot het behoud van het monumentale karakter. De Vereniging de Schatkisthof moet dit ook waarborgen voor eventuele nieuwe bewoners.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties