Bewoners Brommelen niet blij met zorgpension

Gepubliceerd op 15/11/2023 om 16:03
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 16:46

De bewoners van Brommelen staan niet te wachten op een zorgpension met "moeilijke huurders".

Toch lijkt het erop dat de gemeente Beekdaelen en Zorginstelling Levantogroep hun oog hebben laten vallen op een pand in het gehucht aan de rand van Beekdaelen. Ook tijdens de begrotingsvergadering van dinsdag hadden de raadsleden de nodige vragen over het plan om de woongemeenschap van de Stationstraat in Nuth te verhuizen naar Brommelen. Het gehucht zou daarmee qua inwoneraantal verdubbelen naar zestig. De verhuizing is noodzakelijk omdat het huidige pand niet meer voldoet aan de huidige veiligheid- en gezondheidsmaatstaven.

Verantwoordelijk wethouder Peter Janssen liet weten de onrust te snappen, maar zei ook dat het een voorziening in het kader van beschermd wonen is en dat er daarom 24-uurs toezicht is. De bewoners kampen met een verslavingsachtergrond of zijn hardnekkige probleemhuurders.

Aanvankelijk had de gemeente ook enkele andere locaties op het oog. Echter volgens de wethouder vielen die af vanwege regelgeving of simpelweg omdat de kosten voor het pand veel te hoog waren.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties