Berthie Verstappen: ‘Hopen dat hij nu voor zichzelf vecht’

Foto: © L1
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 7/07/2021 om 17:38
Laatst bewerkt op 8/07/2021 om 09:26

“Hij heeft altijd voor ons gevochten en voor Nicky en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht”, reageert een emotionele Berthie Verstappen woensdag op de aanslag op misdaad verslaggever Peter R. de Vries.

De Vries werd dinsdagavond in Amsterdam neergeschoten. Hij had een belangrijk aandeel in de doorbraak in de zaak van Nicky Verstappen. Daar blijft de familie hem eeuwig dankbaar voor. De destijds elfjarige Nicky raakte vermist op de Brunssummerheide en werd niet veel later dood teruggevonden.

“We kunnen alleen maar hopen dat hij het redt”, liet moeder Verstappen weten in een schriftelijke verklaring tegenover de NOS.

De politie heeft kort na de aanslag drie verdachten aangehouden. De derde is inmiddels vrijgelaten. Eén van de andere twee is mogelijk de schutter. 

Bij de schietpartij werd De Vries in zijn hoofd geraakt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties