Benefietconcert wateroverlast Limburg levert ruim een ton op

Gepubliceerd op 26/08/2021 om 09:30
Laatst bewerkt op 26/08/2021 om 10:33

Het benefietconcert Oet de Drup in Valkenburg heeft ruim één ton opgebracht. Met een mengeling van optredens, verhalen van gedupeerden en reportages werd een avondvullend programma gepresenteerd.

Zelfs gastheer burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg had zijn saxofoon uit de kast gehaald om een steentje bij te dragen. Aan het eind van de avond werd een cheque het podium opgebracht met € 101.267 daarop vermeld.

In totaal werden na een moeilijke start toch nog 1.000 van de 1.500 beschikbare kaarten verkocht. Ook moest de prijs van de kaartjes van 50 euro verlaagd worden naar 20 euro.

Toch is de organisatie zeer tevreden en laat weten dat het bedrag nog zal toenemen, omdat de online veiling nog loopt. Ook de twee miljoen euro die omroep Max heeft binnengehaald worden in de pot gestopt waar de burgemeesters van Valkenburg, Meersen, Venlo en Sittard-Geleen over gaan bepalen hoe het verdeeld gaat worden.   

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties