Belg smokkelt meermaals illegalen naar Duitsland

Gepubliceerd op 28/09/2022 om 10:55
Laatst bewerkt op 3/10/2022 om 12:58

Een 31-jarige Belg is in de afgelopen dagen tweemaal tegen de lamp gelopen bij het smokkelen van mensen naar Duitsland. Nu zit hij in voorarrest in de gevangenis van Aken.

De man uit België werd dinsdagmorgen kort na de grensovergang op de B57 aan de kant gezet door de Duitse politie. In de auto zaten vier personen in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. Geen van hen kon aan de agenten geldige verblijfspapieren overleggen. 

Enkele dagen eerder had de Belg geprobeerd om via de grensovergang op de A76 enkele mannen uit Afghanistan, Guinea Marokko en Somalië illegaal het land in te smokkelen. De politie nam toen ook geld in beslag. Die cash zou aan de Belg betaald zijn voor de smokkelrit.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties