Begroting Beekdaelen op één stem na unaniem aangenomen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/11/2022 om 13:37
Laatst bewerkt op 9/11/2022 om 14:26

De begroting van Beekdaelen is bijna unaniem aangenomen. Alleen de eenmansfractie D66 stemde dinsdag tegen het financiële stuk.

Volgens fractievoorzitter Rodney Swelsen ontbreekt een adequate toekomstvisie voor de twee belangrijkste onderwerpen, onderwijs en het milieu. Thema's die overigens ook bij andere politieke partijen aan de orde kwamen. Goede scholen blijven van groot belang en ook de energietransitie moet doorgaan. Zeker in deze tijd waarin energie duur is moet ook voldoende aandacht zijn voor het verduurzamen van gebouwen.

De VVD zet wel vraagtekens bij de rol van de energiewinkel in Parkstad. Ondanks verliezen worden toch bonussen uitgekeerd aan de directeur. Dat geld had beter besteed kunnen worden, aldus de VVD. Het college en de coalitie houden vast aan de ingeslagen weg en gaan energiecoaches inzetten die burgers gaan helpen met het verduurzamen van hun woningen.

Daarnaast was er dinsdag ook de nodige discussie over de manier waarop BsGW de WOZ-waarde van woningen wilt bepalen. Het samenwerkingsverband voor gemeenten en waterschappen vraagt burgers foto's op te sturen van de binnenkant van de woning. Een nipte meerderheid van elf tegen tien stemmen nam dinsdag een motie aan waarin BsGW verzocht gaat worden deze werkwijze niet meer toe te passen in Beekdaelen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties