Beekdaelen zoekt hulp bij klaarmaken opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Foto © ZO-NWS | Facebook Gemeente Beekdaelen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/09/2022 om 09:33
Laatst bewerkt op 26/09/2022 om 10:59

De gemeente Beekdaelen is op zoek naar mensen die willen helpen bij het gebruiksklaar maken van de vluchtelingenopvang in Schinveld. 

Begin oktober arriveren de eerste Oekraïense vluchtelingen in het oude gemeentehuis van Onderbanken. Het pand is voorzien van douches, keukenblokken en warm water. Het moet alleen nog gemeubileerd worden. 

En daar heeft de gemeente hulp bij nodig. Op dinsdag 27 september komt een wagen van Rd4 de meubelstukken langsbrengen. Zo'n tien Oekraïense vluchtelingen uit andere opvanglocaties komen helpen, maar toch kan de gemeente extra handen gebruiken. 

Naast het slepen van meubilair worden kamers gepoetst en aangekleed, worden kastjes ingeruimd en wordt de buitenruimte voorbereid. 

Mensen die graag willen helpen zijn om 11.00 uur welkom bij het voormalige gemeentehuis aan de Kloosterlaan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties