Beekdaelen: 'Vliegveld MAA sluiten bij meer overlast'

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 23/05/2022 om 15:53
Laatst bewerkt op 23/05/2022 om 16:46

De gemeente Beekdaelen vindt dat de overlast van Maastricht Aachen Airport (MAA) niet mag toenemen. Zou dit toch het geval zijn dan is de gemeente van mening dat het vliegveld beter gesloten worden kan.

Dat blijkt volgens dagblad De Limburger uit een brief die het college naar de provincie en de omliggende gemeenten gestuurd heeft.

Van de scenario's die op dit moment op tafel liggen zorgen er drie voor toename van overlast en vliegverkeer. Dat zou niet alleen slecht zijn voor de eigen inwoners, maar ook ten koste gaan van de toeristische aantrekkingskracht van de regio volgens het college van Beekdaelen.

De brief sluit aan op afspraken die de gemeenten uit het zogenaamde middengebied gemaakt hebben. Het middengebied zijn de plattelandsgemeentes tussen de verstedelijkte regio’s Maastricht, Sittard-Geleen en Parkstad. Alleen Beek staat niet achter het plan. Voor die gemeente heeft het sluiten van het vliegveld grote gevolgen. 

In de vergadering van april stemde de gemeenteraad nog tegen het sluiten van het vliegveld. De PvdA had daarvoor een motie ingediend om namens de gemeente bij de provincie duidelijk te maken dat de fusiegemeente voor de sluiting is.

Een sluiting van MAA zou bovendien nieuwe kansen en banen bieden voor mensen uit de regio. 

Veel raadsleden vonden het toen nog te vroeg om een beslissing te maken. Onderzoeken naar de effecten van de verschillende toekomstscenario's voor het vliegveld waren nog niet afgerond. 

De Provincie heeft uiteindelijk het laatste woord over het vliegveld. Zij zijn eigenaar en moeten jaarlijks geld bijleggen op de exploitatie van het vliegveld. De Statenfracties zijn verdeeld zijn over de toekomst van het vliegveld. Begin volgende maand zal de Provinciale Staten een besluit nemen over de toekomst van het vliegveld. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties