Beekdaelen neemt dorpscoördinatoren in vaste dienst

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 8/03/2023 om 12:40
Laatst bewerkt op 8/03/2023 om 13:48

Beekdaelen gaat de pilot van de dorpscoördinatoren omzetten in een vast dienstverband. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond in met het vrijmaken van 155.000 euro voor twee fte. 

Hoewel de pilot mede door corona zich niet heeft kunnen ontwikkelen zoals gepland zien de meeste partijen wel een belangrijke meerwaarde in de dorpscoördinatoren. Door de directe contacten binnen de gemeente kan er in het geval van problemen sneller hulp geboden worden.

Verantwoordelijk wethouder Levin de Koster benadrukt dat de ervaring die de bestaande coördinatoren op hebben gedaan als maatschappelijk werker bij het uitoefenen van hun werk van onschatbare waarde is. 

De toezegging dat er na een jaar opnieuw een evaluatie komt haalde vooral de coalitiegenoot Beekdaelen Lokaal over de streep. Om de eindevaluatie die ook deel uitmaakte van de raadsstukken was namelijk nog het nodige te doen.

Lars Kockelkoren van de PvdA noemde het zelfs een halve evaluatie omdat voornamelijk de resultaten en ervaringen uit Schinveld en omgeving zijn opgenomen. De dorpscoördinator uit Nuth is nog niet lang genoeg aan de slag. Hij zag liever dat de pilot verlengd werd.

Leon Patsers van de VVD zette nog enige vraagtekens bij functies die de coördinatoren vervullen. Daarom had hij graag een duidelijkere taakstelling gezien en is hij van mening dat het inhuren van personeel beter is dan een vast dienstverband.

Rodney Swelsen van D66 maakte al snel duidelijk dat hij ging instemmen met het voorstel van het college. Hij had wel een kritische noot over de financiering van deze structurele kostenpost.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties