Beekdaelen gaat verder met dorpscoördinator

De gemeenteraad van Beekdaelen heeft besloten dat de pilot met de dorpscoördinator wordt verlengd en ook wordt uitgebreid. 

Een amendement van de VVD en D66 om de uitbreiding uit te stellen tot na een nieuwe evaluatie haalde het niet. De pilot wordt nu uitgebreid naar 32 uur en tevens naar de kernen Merkelbeek, Jabeek en Bingelrade.

Het project startte in Schinveld. Daar werd Moon Hendrix aangesteld als dorpscoördinator. Ze fungeert sinds februari 2020 tussen de inwoners en gemeente, omdat het voor de burger soms moeilijk is om de juiste ambtenaar te pakken te krijgen. De dorpscoördinator pakt dit soort problemen aan. 

Het project blijkt ondanks de coronacrisis een succes te zijn. Een aantal raadspartijen vonden dinsdag wel dat de kaders en de richtlijnen voor de dorpscoördinator duidelijker hadden moeten zijn. Vandaar dat zij een nieuwe evaluatie wilden. Zover komt het echter niet.   

Ook de Provincie Limburg heeft toegezegd de pilot met een subsidie te ondersteunen. Zodra het geld binnen is, wordt de pilot uitgebreid tot 50 uren en wordt het werkgebied vergroot met de dorpskern Nuth.