Beekdaelen gaat kamerverhuur verbannen

foto: iStock
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 09:58
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 10:49

Als het aan de gemeente Beekdaelen ligt komt er een einde aan het kamerverhuur binnen de gemeente. De gemeenteraad buigt zich in december over een aanpassing die voor alle bestemmingsplannen gaat gelden, een zogenaamde paraplubestemming.

Die toevoeging staat geen nieuwe kamerverhuur meer toe. Het verbod geld niet voor bestaande situaties die vallen onder het overgangsrecht en zorgwoningen. Beekdaelen is van mening dat kamerverhuur beter past in stedelijke gebieden. Deze woonvorm wordt vaak gebruikt door studenten of arbeidsmigranten. Kamerverhuur kan leiden tot een overbezetting van woningen, wat vervolgens weer problemen met zich meebrengt zoals vermindering van de leefbaarheid in de omgeving en verhoogde sociale veiligheidsrisico's. 

Ook gaat de gemeente het splitsen van woningen aan banden leggen. Iedere aanvraag gaat apart bekeken worden. Hoewel Beekdaelen teveel grote eengezinswoningen heeft en door het opsplitsen meer betaalbare wooneenheden beschikbaar worden, is de gemeente van mening dat zij de regie moet behouden bij het toestaan van woningsplitsingen.

Doel van de paraplubestemming is om ervoor te zorgen dat het huidige woningaanbod en de vraag beter op elkaar afgestemd worden zonder dat de leefbaarheid wordt verminderd en er ongewenste situaties ontstaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties