Beekdaelen bouwt nieuw gemeentehuis in Oirsbeek

Gepubliceerd op 23/12/2022 om 16:34
Laatst bewerkt op 23/12/2022 om 17:12

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt dan krijgt Beekdaelen een compleet nieuw gemeentehuis. De gemeente wil bijna 17 miljoen euro uitgeven aan de nieuwbouw bij de Sportboulevard in Oirsbeek.

Dat blijkt uit de stukken die op de agenda staan van de commissie Bestuur en Middelen. Het college is van mening dat nieuwbouw op de lange termijn goedkoper is dan het renoveren en uitbreiden van het gemeentehuis in Nuth. Bovendien moet het ambtelijk apparaat weer ondergebracht worden op één locatie. Bij voorkeur zou dit bij de Sportboulevard zijn. Hier heeft de gemeente voldoende grond in eigendom voor het gemeentehuis en voldoende parkeerplaatsen. Als alternatieve locatie kan er ook nieuwbouw komen op industriegebied De Horsel in Nuth.

Het nieuwe gemeentehuis is al sinds het samenvoegen van de gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen een gevoelig punt. Alleen al het vastleggen van de verschillende scenario's die in het voortraject onderzocht moesten worden zorgden voor de nodige discussie in de gemeenteraad. 

Momenteel kost het openhouden van de twee gemeentehuizen in Schinnen en Nuth ruim zeven ton. De exploitatiekosten van het nieuwe gebouw worden geschat op zo'n 500.000 euro. Bovendien verwacht het college dat de verkoop van de twee gemeentehuizen 5,1 miljoen oplevert. Hierbij zitten dan ook de percelen grond op industriegebied De Horsel die dan in de verkoop kunnen.

Als de gemeenteraad tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 januari groen licht geeft dan kan het nieuwe gemeentehuis in de loop van 2026 in gebruik genomen worden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties