Beekdaelen blijft voorlopig vasthouden aan een nieuw gemeentehuis

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/11/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 10:29

De gemeente Beekdaelen blijft voorlopig vasthouden aan een nieuw gemeentehuis op de Horsel in Nuth. In ieder geval worden de onderzoeken naar stikstof en energieaansluiting afgewacht.

PvdA Beekdaelen is van mening dat de gemeenteraad moet terugkomen op de beslissing over de bouw van een nieuw gemeentehuis. Aanleiding voor de partij is de stijging van de rentekosten. Volgens fractievoorzitter Lars Kockelkoren is het financieel voordeel van de nieuwbouw nu volledig verdwenen. Het zou beter zijn om het geld dat gereserveerd staat voor het project te gebruiken voor de toekomstige scholen in Puth en Nuth. Ook GroenLinks gaf aan dat zij geen voorstander meer is van een nieuw te bouwen gemeentehuis. Zij zagen liever dat het gemeentehuis in Nuth uitgebreid werd. 

Burgemeester Eric Geurts was als verantwoordelijk portefeuillehouder duidelijk. Hij kreeg in januari 2023 de opdracht van de gemeenteraad de mogelijkheden te onderzoeken. Eind deze maand verwacht hij de resultaten binnen te hebben van het stikstofonderzoek. Ook moet dan meer duidelijk zijn over de energieaansluiting. Geurts  wil deze resultaten afwachten.

Aanvankelijk had de PvdA dinsdag tijdens de begrotingsvergadering een motie ingediend om het besluit terug te draaien en te kijken naar het verduurzamen van de huidige gemeentehuizen. Dit bleek wettelijk niet mogelijk en daarom kwam er uiteindelijk een amendement om de rentekosten van het nieuwe gemeentehuis niet in de begroting op te nemen. Hiervoor vond de PvdA geen steun in de raad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties