Beekdaelen bekijkt mogelijkheid opvang Oekraïeners in gemeentehuis

Gepubliceerd op 2/06/2022 om 16:31
Laatst bewerkt op 2/06/2022 om 16:55

De gemeente Beekdaelen bekijkt of er vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen in het gemeentehuis aan de Kloosterlaan in Schinveld. Het gemeentehuis van de voormalige gemeente Onderbanken komt binnenkort leeg te staan.

"Als eigenaar van het pand oriënteren we ons op dit moment op de toekomst van dit pand.
Daarbij kijken we ook naar maatschappelijke opgaven die op dit moment actueel zijn. Daarom wordt op dit moment gekeken naar opties voor het gebouw", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het opvangen van vluchtelingen uit het oorlogsgebied is één van die maatschappelijke opgaven die de gemeente moet uitvoeren.

"Zodra daar meer zicht op is, betrekken we daar ook omwonenden bij. Opvang van Oekraïners is een optie, we proberen die opvang te spreiden over Beekdaelen", laat de gemeente weten op vragen van ZO-NWS.

De gemeente Beekdaelen, die eigenaar van het pand is, wil de opvang van de vluchtelingen verspreiden over de gemeente. Onlangs werd al duidelijk dat het parochiehuis in Bingelrade wordt klaargemaakt als derde opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen wordt in Beekdaelen. De gemeente heeft al opvanglocaties in de voormalige basisschool in Vaesrade en in de kantine aan de Valderensweg in Doenrade.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties