Bankgegevens bioscoopbezoekers op straat

Foto: iStock
Gepubliceerd op 25/08/2023 om 16:19
Laatst bewerkt op 25/08/2023 om 16:37

De privégegevens en bankrekeningnummers van de bezoekers van de Vue-bioscopen lagen tijdelijk op straat. Volgens RTL Nieuws kwam dat door een fout op de website.

De sleutels tot de digitale kluizen met de gegevens van miljoenen transacties voor bioscoopkaartjes stonden tijdelijk openbaar op de website van de bioscoopketen, die ook een vestiging in Kerkrade heeft.

"Vue neemt dit uiterst serieus en heeft alles gelijk in gang gezet met alle betrokken partijen om het lek te dichten", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. De gegevens van de bioscoop kunnen door cybercriminelen gebruikt worden om onder andere geloofwaardige phishingmails te versturen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties