Banen op de tocht bij Nedcar ondanks groei omzet moederbedrijf VDL

Gepubliceerd op 24/03/2023 om 14:46
Laatst bewerkt op 24/03/2023 om 16:04

Ondanks de goede resultaten van de VDL Groep, het moederbedrijf achter Nedcar, hangen er donkere wolken boven de autofabriek in Born. Een deel van de 3.800 banen staat op de tocht.

Het contract voor de bouw van BMW's en Mini's in Born loopt ten einde. De leiding is er nog niet in geslaagd om een vervangende klant binnen te halen. Wel zijn er enkele kleinere opdrachtgever die gaan produceren in de autofabriek. VDL kan er ook voor kiezen om taken van een aantal zusterbedrijven in Born te gaan uitvoeren. VDL Nedcar is echter vooral een fabriek om in grote volumes auto's te produceren. Het afgelopen jaar liepen er ondanks diverse tegenslagen zo'n 100.000 auto's van de band. VDL is nog in gesprek met enkele kandidaten.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers liet topman Willem van der Leegte weten in te zetten op een recordomzet van 6,26 miljard in 2022 realiseerde het concern een omzet van 5,7 miljoen en een netto winst van 298 miljoen euro.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties