Automobilist en passagier in de boeien geslagen

foto: Bundespolizei
Gepubliceerd op 2/01/2024 om 10:03
Laatst bewerkt op 2/01/2024 om 10:03

De Duitse politie heeft twee mannen uit Letland aangehouden. Ze waren nieuwjaarsdag met een auto de grensovergang Kerkrade-Herzogenrath gepasseerd en negeerden een stopteken.

Tijdens de achtervolging die ontstond sloeg de bestuurder te voet op de vlucht. Hij werd later bij een afvalcontainer aangetroffen waar hij zich verstopt had. De man blies 1,56 promille en moest mee naar het politiebureau.

Ook een 36-jarige passagier, ook een inwoner van Letland, werd in de boeien geslagen. Tegen hem was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Hij was in zijn thuisland Letland veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van minderjarigen. De man zit in afwachting van uitlevering in een politiecel.

Een derde inzittende had niets op zijn kerfstok en mocht zijn weg vervolgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties