AUDIO: Voorbereiding Parade Brunssum 2024 gestart

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 13/05/2023 om 17:46
Laatst bewerkt op 16/05/2023 om 10:26

(Radio interview) Met een bijeenkomst in de Brikke Oave zijn de voorbereidingen voor het Worldfestival Parade Brunssum gestart.

Het bestuur van de parade gaf zaterdag de nodige uitleg aan zo'n 80 vrijwilligers. Eerst werd terug gekeken op de succesvolle editie van vorig jaar. Voorzitter Ron Kamerman liet weten dat het festival met een financiële plus is afgesloten. Ook heeft het bestuur lering getrokken over een aantal dingen die niet soepel verliepen. Zo komen er bijvoorbeeld volgend jaar meer podia zodat diverse groepen optredens kunnen geven zonder pauzes of het geschuif met apparatuur.

Bestuurslid Jasper van Laanen is verantwoordelijk om de mooiste dansgroepen uit de hele wereld selecteren. Dat worden er in 2024 zestien; vier meer dan verleden jaar. Daarvoor bezoekt de zoon en kleinzoon van respectievelijk oud-voorzitter en oprichter Hélène van Laanen en Zef Hendriks diverse festivals en zoekt hij contact met groepen via internet. Geprobeerd wordt om gezelschappen vanuit alle continenten naar Brunssum te halen.

Het Worldfestival Parade Brunssum wordt gehouden van 4 tot en met 7 juli 2024. Het thema deze editie luidt Dare to Dance.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties