Archeologen maken onderzoeksresultaten Villa Voerendaal bekend

foto © ZO-NWS | Mikko Kriek
Gepubliceerd op 23/03/2023 om 09:50
Laatst bewerkt op 23/03/2023 om 10:32

Het Limburgs Museum organiseert op vrijdag 31 maart een symposium over Villa Voerendaal. Centraal staan de onderzoeksresultaten over de Romeinse villa.

Tijdens het symposium vertellen archeologen over hun onderzoek, de nieuwe inzichten, de vele vondsten en over de lange geschiedenis van de Romeinse villa. De bijeenkomst begint om 12.30 uur in het museum in Venlo.

De akker langs de Steinweg in Voerendaal waar de villa heeft gestaan is voor archeologen een bijzondere plek. In het verleden werden al meerdere opgravingen gedaan. Veel van deze resultaten zijn echter niet bekend. In 2019 is een team van archeologen aan de slag gegaan om de resultaten alsnog te publiceren. Honderden foto’s, tekeningen en maar liefst 45.000 objecten, waaronder scherven van potten, kruiken en sieraden werden opnieuw onderzocht.

Lees ook: De Vondst vertelt nieuwe verhalen over Villa Voerendaal

Het Limburgs Museum, de provincie Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) verzorgen ook een livestream van het symposium van Villa Voerendaal. De livestream is te vinden op de website van het Limburgs Museum.

Eerder vond in het Limburgs Museum een expositie plaats over de villa. De expositie werd zelfs vanwege het grote succes verlengd.

Lees ook: Limburgs Museum toont geschiedenis Villa Voerendaal

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties