André Meijers bevorderd tot Officier in de Orde van de Rode Leeuw

foto: Fred Vliegen
Gepubliceerd op 10/06/2024 om 09:12
Laatst bewerkt op 10/06/2024 om 10:43

André Meijers uit Amstenrade is bevorderd tot Officier in de Orde van de Rode Leeuw. Dat is een hoge onderscheiding in de schutterswereld.

De onderscheiding werd zaterdag uitgereikt tijdens een kerkdienst in Amstenrade. 

De bevordering kwam voor Meijers als een complete verrassing omdat normaal gesproken de benoemingen plaatsvinden rond de feestdag van de Heilige Sebastianus (20 januari). Omdat de schutterij van Amstenrade een feestavond in het kader van het 45-jarig bestaan van de orde organiseerde op landgoed Kasteel Amstenrade, werd afgeweken van dit moment.

André Meijers is al ruim 70 jaar lid van schutterij St. Gertrudis Amstenrade. In die jaren vervulde hij diverse functies zoals voorzitter, commandant en muziekinstructeur. Daarom werd hij in 2006 al opgenomen als schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw. Daarnaast is André ook nog op andere fronten actief in de schutterswereld. Zo is hij correspondent van het Limburgs Schutterstijdschrift en is hij ook regelmatig jurylid geweest in de andere Schuttersbonden.

De Orde van de Rode Leeuw kent onderscheidingen toe aan personen die zich erkentelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse en Belgische schutterswereld. Vergelijkbaar met de koninklijke onderscheidingen zijn er diverse klassen.

foto: Fred Vliegen

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties