Amerikaan koopt Voerendaalse munten en schenkt die aan museum

foto: website Limburg Museum
Gepubliceerd op 24/10/2023 om 15:42
Laatst bewerkt op 24/10/2023 om 16:59

Een Amerikaanse muntenverzamelaar heeft een partij middeleeuwse munten uit Voerendaal aan het Limburg Museum geschonken. Richard Beleson had de munten onlangs gekocht op een veilingsite.

De munten werden tussen 2016 en 2019 aangetroffen op een akker. Een man met een metaaldetector vond een gebroken middeleeuws kruikje met daarin een groot deel van de munten. In totaal werden op het perceel 942 munten gevonden. 

De partij munten die via een veilinghuis in Amsterdam te koop werd aangeboden, werd voor bijna 50.000 euro gekocht. De gevonden munten blijken na onderzoek uit de 13e en de 14e eeuw te komen.

Nu schenkt de muntenverzamelaar uit San Francisco de collectie aan het Limburg Museum in Venlo. Hij vond dat de munten een plek verdienden in het museum en zo zichtbaar moesten blijven. De munten worden binnenkort officieel overgedragen aan het museum. Vanaf dan kunnen de munten daadwerkelijk bewonderd worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties