Alec Segaert wint Hel van Voerendaal

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/08/2022 om 11:08
Laatst bewerkt op 8/08/2022 om 11:35

De Belg Alec Segaert van Lotto Soudal heeft zondag de Hel van Voerendaal gewonnen. Ook de tweede plek van deze Limburgse wielerklassieker ging naar een Belg. Het laatste plekje op het podium was er voor de Limburger Jordan Habets.

Al vroeg na de start ontstond er een kopgroep van dertig man waaruit later de top drie wist te ontsnappen. De brandende zon zorgde ervoor dat de Hel van Voerendaal nog eens extra zwaar werd. 

Op ongeveer tien kilometer voor de finish moest Habets zijn Belgische medevluchters laten gaan. De 20-jarige renner uit St. Geertruid kwam in de laatste bocht nog ten val maar wist hij zijn podiumplek toch te behouden. Segaert had net geen vier uur nodig om de 162 kilometer door het Limburgse Heuvelland af te leggen. Yentil Vandevelde had 22 seconden meer nodig om als tweede de finishlijn in Klimmen te passeren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties