Ajax verslaat Fortuna met 2-1

foto © ZO-NWS | Lucho Carreno
Gepubliceerd op 24/01/2021 om 14:30
Laatst bewerkt op 24/01/2021 om 21:23

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag niet kunnen stunten tegen Ajax. In eigen stadion werd het 1-2.

Fortuna was dicht bij de 1-0 maar Semedo schoot naast. Ajax kwam in de 19e minuut op voorsprong via Sebastian Polter die uit een hoekschop via zijn schouder de bal in eigen doel werkte. Zoals verwacht was Ajax duidelijk de sterkere partij, maar kwam voor rust niet verder dan dat ene doelpunt.

Twee minuten na de pauze zette Mickaël Tirpan de stand gelijk. Even leek Ajax op voorsprong te komen. Maar het doelpunt van Zakaria Labyad werd door de VAR afgekeurd wegens hands.

Sebastien Haller zetten in de 64e minuut Ajax opnieuw op voorsprong: 1-2. Polter kreeg in de 93e minuut eerst geel vanwege een overtreding. Na tussenkomst van de VAR werd Polter met een rode kaart van het veld gestuurd.