Accommodatie VV Amstenrade wordt fors duurder

Foto: © Google Maps
Gepubliceerd op 5/12/2022 om 11:55
Laatst bewerkt op 5/12/2022 om 13:50

De gemeente Beekdaelen zal uiteindelijk dubbel zoveel geld op tafel moeten leggen voor de aanleg van de nieuwe voetbal accommodatie aan De Gijzelaar in Amstenrade. De kosten voor de nieuwe accommodatie voor VV Amstenrade worden nu geschat op zo'n 2,2 miljoen euro.

Dat blijkt uit een brief van het college aan de raadsleden van Beekdaelen. De gemeenteraad moet zich binnenkort buigen over het extra budget. Echter veel keuze is er niet. Het nieuwe onderkomen is een belangrijk onderdeel van de opknapbeurt van De Gijselaar. En die gaat begint 2023 van start. Doel is dat ook andere verenigingen in de toekomst gebruik gaan maken van het pand. 

Dat de nieuwbouw fors duurder uitvalt is volledig toe te schrijven aan de fors duurder geworden grondstoffen, stijgende loonkosten en de inflatie. De prijsstijging werd al duidelijk tijdens de raming in juni. Toen werd geschat dat de investering uitkwam 1,9 miljoen euro. Nu is daar nog drie ton bijgekomen. Opnieuw aanbesteden zou tot te veel vertraging gaan leiden en de kans is groot dat de kosten daardoor nog verder oplopen.

Uit de brief aan de raad blijkt dat bouwcombinatie Goessens uit Schinnen de aanbesteding heeft gewonnen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties