Aanwijzingen voor brandstichting bij grote brand Kranenpool

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 28/03/2024 om 10:08
Laatst bewerkt op 28/03/2024 om 10:32

De politie gaat uit van brandstichting bij de palletopslag aan de Kranenpool in Brunssum afgelopen dinsdag. Aanwijzingen daartoe kwamen naar voren tijdens het onderzoek naar de brand, zegt een woordvoerder van de politie.

Welke aanwijzingen de politie heeft kon en wil de woordvoerder niet zeggen omdat dat daderinformatie is. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 19.30 en 20.20 uur iets verdachts hebben gezien rond het terrein aan de Kranenpool. 

Tegen 21.00 uur werd een grote brand ontdekt in een stapel pallets van enkele honderden kubieke meters. De metershoge vlammen waren tot op grote afstand te zien. Een groot aantal brandweervoertuigen en manschappen bestreden de brand. Dat duurde tot midden in de nacht.

Het afgesloten bedrijfsterrein aan de Kranenpool wordt door palletfabriek Bastin uit Bingelrade gebruikt voor de opslag van pallets. In maart 2020 werd het bedrijf op die plek ook al eens getroffen door een grote brand. Ook toen was sprake van brandstichting. Ondanks de inzet van een onderzoeksbureau en een bedrag aan tipgeld werden de daders nooit opgespoord. In 2014 ging de voorraad pallets in Bingelrade verloren bij een grote brand.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties