Aanleg e-bike-deelstations van start

foto © Regio Parkstad
Gepubliceerd op 3/12/2021 om 11:05
Laatst bewerkt op 3/12/2021 om 11:31

De aanleg van twintig e-bike-deelstations in de regio Parkstad start maandag 6 december. Als eerste gaat de schop in de grond aan de Akerstraat in het centrum van Heerlen. Daarna volgen andere stations in Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Voerendaal. 

De stations gaan deel uitmaken van een bestaand netwerk met 86 stations in Aken en één station in Vaals. De 20 stations gaan Parkstad voorzien van 80 e-bikes met een bereik van 20 kilometer. De e-bikes moeten een alternatief bieden voor korte autoritjes.

Lees ook: Regio Parkstad krijgt twintig e-bikestations

De stations worden geplaatst bij OV-knooppunten waar zogenaamde mobiliteitshubs kunnen ontstaan. Hier kan van de e-bike overgestapt worden op het OV of naar een (elektrische) deelauto. Daarnaast komen er stations bij grotere instellingen zoals onder meer het Zuyderland ziekenhuis, de Brightlands Smart Services Campus, Hogeschool Zuyd en, in samenwerking met daar gevestigde ondernemingen, op bedrijventerreinen. 

De e-bikes kunnen door iedereen gebruikt worden. Ook voor bijvoorbeeld een recreatieve tocht door de heuvels van Parkstad. Op dit moment wordt de app ingeregeld waarmee de e-bike gereserveerd en betaald kan worden. De kosten voor het gebruik van de e-bike bedragen straks € 1,50 per half uur. Bij een gemiddelde snelheid van twintig kilometer per uur (inclusief oponthoud bij stoplichten e.d.) kan in die tijd zo’n tien km afgelegd worden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties