Regio Parkstad krijgt twintig e-bikestations

foto © Regio Parkstad
Gepubliceerd op 11/05/2021 om 12:34
Laatst bewerkt op 11/05/2021 om 14:25

Als onderdeel van het investeringsprogramma Regio Deal Parkstad Limburg krijgt de regio Parkstad het komende jaar twintig Velocity e-bikestations erbij.

De stations gaan deel uitmaken van een bestaand netwerk met 86 stations in Aken en één station in Vaals. De 20 stations gaan Parkstad voorzien van 80 e-bikes met een bereik van 20 kilometer. De e-bikes moeten een alternatief bieden voor korte autoritjes.

De eerste vijf stations worden in Kerkrade geïnstalleerd. Heerlen krijgt er in totaal acht. Beekdaelen en Voerendaal krijgen er ieder twee en Landgraaf, Brunssum en Simpelveld krijgen er ieder een. De bedoeling is om het netwerk op termijn op te schalen en ook uit te breiden over de Euregio waardoor één e-bikenetwerk ontstaat over de landsgrenzen heen. 

Charles Claessens, wethouder Heerlen, vind het een belangrijke stap in het proces van verduurzaming. 'Met de Regio Deal Parkstad Limburg investeren we in de verduurzaming van zowel onze lokale als grensoverschrijdende mobiliteit. Die bovendien voor iedereen toegankelijk is.' 

Reclame

Advertenties