70 jaar Oranje Comité Schinveld

foto © ZO-NWS | Elly Theunissen
Gepubliceerd op 14/04/2022 om 12:38
Laatst bewerkt op 14/04/2022 om 14:41

Het Oranje Comité uit Schinveld bestaat 70 jaar en gaat dat, nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, groots vieren. Tijdens Koningsdag worden diverse activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

De feestelijkheden worden geopend met een grote kinderoptocht. Deze vertrekt om 13.30 vanaf de pleintje voor het gemeentehuis aan de Kloosterlaan in Schinveld. Voor de mooist versierde fiets, step, poppenwagen of ander voertuig zijn leuke prijzen te winnen. Onder muzikale begeleiding maken de kinderen, samen met hun ouders, een rondgang door het dorp die eindigt bij Speeltuin de Breukberg.

Daar worden de festiviteiten na de prijsuitreiking voortgezet met een kinder- en familiefestijn. Naast de speeltoestellen in de speeltuin is er ook een springkussen en kunnen de kinderen knutselen, cupcakes versieren en nog veel meer. Deze activiteit duurt tot 17.00 uur.

Op woensdag 4 mei organiseert het Oranje Comité de jaarlijkse dodenherdenking voor de voormalige gemeente Onderbanken bij het herdenkingsmonument aan de Beatrixstraat in Schinveld. De plechtigheid begint om 20.00 uur. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties