70 bestuurders gecontroleerd bij verkeerscontrole in Duitsland

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/11/2021 om 13:46
Laatst bewerkt op 26/11/2021 om 14:47

De politie heeft in Duitsland een verkeerscontrole uitgevoerd. Hierbij werden zo'n 70 bestuurders aan de kant gezet.

Al snel werd duidelijk dat bestuurders het niet zo nauw namen met het veilig vervoeren van kinderen en spullen. De politie trof drie kinderen aan die helemaal niet of niet op de juiste manier vast zaten in een kinderzitje. Daarnaast was bij diverse voertuigen de lading niet volgens de regels gezekerd.

Een bestuurder van een kleintransporter spande echter de kroon. Hij vervoerde vier pallets met bier die helemaal niet waaren vastgezet. Bovendien bleek dat de man het maximale  gewicht van zijn voertuig met 57 procent had overschreden.

Verder werden vier bestuurders op de bon geslingerd voor het telefoneren tijdens het rijden. Bovendien had een bestuurder verdovende middelen gebruikt voordat hij ging rijden. De bestuurder kreeg een rijverbod en een proces-verbaal van de Duitse politie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties