5,7 miljoen voor woningbouwprojecten in Parkstad

Gepubliceerd op 20/11/2023 om 13:38
Laatst bewerkt op 20/11/2023 om 14:36

De Stadsregio Parkstad Limburg ontvangt ruim 5,7 miljoen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat geld gaat gebruikt worden voor de start van 23 bouwprojecten.

Het gaat om de toekenning van een subsidieaanvraag waardoor de start van de bouw van 835 nieuwe woningen in de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal snel van start kan gaan.

Door de steeds veranderende economische omstandigheden dreigen veel bouwprojecten stil te vallen. Om dit te voorkomen heeft minister Hugo de Jonge de Startbouwimpuls (Sbi) geïntroduceerd: een subsidie voor bouwprojecten die ver genoeg zijn om de komende twee jaar te starten. 

Het grootste deel van het geld ruim 2,5 miljoen gaat naar Heerlen, Brunssum krijgt 1,3 miljoen voor het realiseren van 182 woningen. Beekdaelen en Voerendaal krijgen 193 duizend en 141 duizend euro voor het realiseren van 34 respectievelijk 24 woningen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties